Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 09:19 - Жалба до СГП по преписка 14062/09
Автор: edrev Категория: Други   
Прочетен: 2605 Коментари: 0 Гласове:
0



До СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА

                                                На Вниманието на: Градският Прокурор       

ЖАЛБА

от

Николай Магриотов Едрев

 

                      Уважаеми Г-н Кокинов,

 

 

На 18.11.2009 г. подадох жалба до СГП с вх.№ 14062/2009 относно безхаберието на правоохранителните органи по отношение на кражбите на МПС и конкретно в случая за преписките образувани за престъпления, от които пострадах през последните две години. Силно се надявах, че Софийска Градска Прокуратура като висшестоящ орган на СРП ще обърне малко повече внимание на проблемите, които се опитвам да поставя на дневен ред, но за съжаление срещам същите затруднения, каквито изпитвам при кореспонденцията ми с абсолютно всички държавни органи.

 

Без да навлизам в подробности, ще Ви помоля да се запознаете с движението на преписка 14062/09 и да ми отговорите какви  са причините да не получа отговор до днешна дата. Както проявих търпение до  сега, сигурно ще проявя и в следващите три месеца докато ми отговорите, но оставям това на Вашата съвест и професионализъм. Смятам, че незачитането от Ваша страна на проблемите на гражданите още повече подсилва убеждението ми и възмущението ми от факта, че престъпниците са до голяма степен по - облагодетелствани  от контактите си с правоохранителните органи, отколкото обикновените граждани като мен. Те дори и виновни могат да останат на свобода и да продължават престъпната си дейност, докато пострадалите могат да потърсят утеха само в студената вода, която доставя концесионера на гр.София, но не и в действията на правоохранителните органи призвани да защитават признатите  и гарантирани от Конституцията и законите субективни права и интереси на  гражданите и юридическите лица.

 

В жалбата си визирам продължаващото бездействие на правоохранителните органи и навярно Софийска Градска Прокуратура няма смелост да признае фактите, които са неоспорими по отношение на работата на подчинената Софийска Районна Прокуратура, както сте запознат с отчетните доклади за дейността на СРП за 2006, 2007 и 2008 г. Очаквам с нетърпение доклада за 2009 г. с надеждата да бъда приятно изненадан с подобрени резултати в борбата с престъпността, но не възлагам големи надежди.

 

Междувременно, докато поверената Ви структура сколаса да направи проверка по жалбата, две от наказателните производства бяха възобновени, поради съществени процесуални пропуски, едната набързо прекратена, без да се извършат някакви допълнителни процесуално – следствени действия, освен да ме разпитат и да ми бъдат предявени малкото материали, събрани в хода на разследването ( 52867/08 ), а по другата ( 43780/08 ) не се изпълняват разпорежданията на наблюдаващия прокурор, тъй като до ден днешен не съм извикан за разпит като свидетел, въпреки, че не смятам че това са единствените методи за разкриване на извършителите. По третата ( 27252/09 ) няма никакво движение от спиране на наказателното производство на 18.09.2009 г. до ден днешен и доказва липсата на каквато и да е оперативна дейност от страна на МВР. По всички преписки след спирането им на основание чл.199 и чл.224, ал.1, т.2, ал.3 и ал.5 и връщането им за продължаване на работата по издирване на извършителите на основание чл.245, ал.1 не се извършват никакви действия от страна на разследващите органи, както може сам да се запознаете. Въпреки, че това касае дейността на МВР ( което е друга тема ), Прокуратурата е призвана да дава указания на разследващите органи за разкриването на обективната истина, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото, като се ръководят от закона и вземането на всички мерки за своевременно, законосъобразно и успешно извършване на разследването. Оставям на Вас коментарите за резултатите в борбата с престъпността, като Ви препоръчвам да се запознаете с данните, които поисках от СРП, съгласно ЗДОИ, преписка Адм.1316/2009 на СРП.

 

За да не Ви отегчавам повече, ще Ви помоля да се запознаете със съдържанието на страницата www.edrev.blog.bg, която се принудих да открия за да „бия барабана”   по въпросите, които касаят широк кръг граждани, пострадали от престъпления и не на последно място на институциите, които не проявяват абсолютно никакво внимание, въпреки високопарните и гръмки медийни изяви в борбата с престъпността в последно време.

 

                                                                                                             

 

 

Гр.София                                                 
                                                         С уважение:...........................................

10.03.2010 г.                                                /Николай Магриотов Едрев/

                                                                       



Тагове:   жалба,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: edrev
Категория: Други
Прочетен: 63169
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол